Zdielať recept

Zebra sweet bread

Pečieme vo forme na toasty, alebo v akejkoľvek inej forme.

Postup:

  • Vymiesime suroviny na cesto. Rozdelíme na dve polovičky. Do jednej primiešame kakao a mak (ak máte pridajte miesto kakaa sépiove bio potravinárske farbivo, link nájdete nižšie), farba bude čiernejšia.

    Cesto necháme vykysnúť niekoľko hodín pri izbovej teplote pokiaľ nezdvojnásobí objem.

    Každú polovičku rozdelíme na 8 rovnakých dielov. , ktoré vyvaľkáme do tvaru a veľkosti použitej formy. Postupne ukladáme striedavo do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy. Medzi každú vrstvu cesta natrieme veľmi tenkú vrstvu slivkového lekváru. len tak, aby sa nám spojili.

    Pečieme pri 170 st. 50 minút (ak sa Vám zdá povrch ešte bledý pridajte ešte 10 minút).

    https://www.toppotraviny.cz/…/tintenfisch-farbe-fl-ssig-180…

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Zebra sweet bread?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 200 g LM alebo ražného kvásku
  • 400 g hladká múka typ 0
  • 400 g hladká múka typ 00
  • 150 špaldová hladká múka
  • 500 ml mlieko
  • 2 PL majolka, alebo dve lyžice oleja
  • 200 g cukru
  • 130 g kokosový olej
  • 2 vanilkové cukre
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • Nastrúhaná citrónová kôra

Do tmavého cesta:

  • 100 g kakao
  • 150 g pomletý mak
  • (kto nechce mak, môže urobiť len s kakaom)

Náplň

  • Slivkový lekvár