Postup:
-
Keďže ako píšem hore je to jedlo, čo chladnička dala, takže ak čokoľvek z toho nemáte, jedlo bude dobré aj bez toho, alebo naopak ak máte iné druhy zeleniny ako mrkva, paprika, kaleráb... kľudne pridajte aj to. Dôležité je kokosové mlieko a curry pasta. Bez toho dobré curry neurobíte. A kešu oriešky sú v ňom jednoducho božské.
Suroviny si očistite a nakrájajte. väčšie kúsky na rezančeky, malé na kúsky. drobnú zeleninu nechajte v celku.
Na olivovom oleji najlepšie vo woku osmažte do sklovita nakrájanú cibuľu a pór. Pridávajte najprv očistený a prepolený ružičkový kel, a postupne ostatnú zeleninu a koreniny. Podlejte vývarom a duste do polo mäkka. nakoniec podlejte kokosovým mliekom, pridajte kešu oriešky a ešte chvíľku duste kým curry trochu nezhustne.
Podávajte s ryžovými rezancami, alebo ryžou Basmati.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny na 4 porcie:
- 2 póry
- 2 cibule
- 500 g ružičkový kel
- 1 brokolica
- 1 cuketa
- 2 PL curry pasta
- 10 ks čerstvé šampiony, alebo ak máte shiitake, alebo iné ázijské huby
- 1 plechovka baby kukurica
- 1 plechovka cíceru
- 4-5 hrstí kešu oriešky
- tofu syr
- 1 l vývar
- nastrúhaný zázvor
- 1 malá feferónka
- rozpučený cesnak
- citrónová tráva, alebo limetkové lístky
- soľ
- sójová omáčka
- 1 l kokosové mlieko
- olivový olej