Zemiakové bryndzovníky

Postup:

  • Ak robíte verziu z kvásku, kvások si pred pečením nakŕmte a nechajte zdvojnásobiť. Ak robíte verziu z droždia, urobte si z časti mlieka (vody) z receptu, lyžičky cukru a droždia kvások, ktorý nechajte asi 20 min. nakysnúť. Suroviny na cesto spolu dobre vymiešame v robote, prikryjeme a necháme vykysnúť na dvojnásobok. Ak robíte verziu z kvásku, môže to trvať 6-8 hod. Závisí to od izbovej teploty. Ak robíte verziu z droždia môže to trvať 2 hodiny. Môžete tiež cesto dať kysnúť do chladničky na 12-24 hodín. Podstatné je aby zhruba zdvojnásobilo objem. Nie viac.
    Medzi tým si pripravte plnku. Zmiešajte Bryndzu s gréckym jogurtom, alebo kyslou pochúťkovou smotanou.
    Po vykysnutí premiestnime na pomúčenú dosku, rozdeľte na dve časti a každú roztiahnite opatrne na plech, ktorý ste vymastili a dobre pomúčili do oválneho tvaru. Na cesto rozotrite opatrne plnku a uložte ďalšie suroviny podľa voľby.
    Pri kváskovej verzii necháme finálne hodinu-dve nakysnúť. Pri verzii z droždia asi 20 min.
    Pečieme pri teplote 180 st. C. dozlatista približne 30 minút. Treba si odsledovať, každá rúra pečie inak. Po upečení dozdobte nakrájanou vňaťou jarnej cibuľky.
    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Zemiakové bryndzovníky?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 70 g LM alebo 40 g droždie
  • 700 g chlebová pšeničná múka
  • 600 g mlieko
  • 60 g zemiakové vločky
  • 50 g žĺtko
  • 70 ml olej
  • 2 čl soľ
  • 1 čl slad

Na náplň:

  • 500 g bryndza
  • 300 g grécky jogurt (alebo kyslá smotana)
  • Kôpor
  • 200 ml kyslá smotana

Na dokončenie podľa voľby

  • Klobása
  • Slanina
  • Cibuľa
  • Paradajky
  • Olivy
  • Jarná cibuľka
  • Sušené paradajky
  • Paprika
  • Syr