Postup:
-
1. Zmiešajte múku s tekutinou a a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.
2. Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.
3. Po fermentolýze pridajte soľ, ostatné suroviny a roztlačený uvarený zemiak a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.
4. Následne cesto 4 hodiny prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote
5. Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod.
Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.
6. Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.
Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete. Ak chcete piecť v ten istý deň, začnite ráno okolo 8-10.00
Chrumkavé chlebíky želá Petronela
Recenzie receptu
Ingrediencie
- 70 g LM, alebo ražný kvások
- 500 g špaldová hladká múka
- 100 g pšeničná celozrnná múka
- 200 g pivo
- 220 g voda
- 1 uvarený vychladnutý zemiak
- 1čl slad
- 2 čl soľ
- rasca