Zdielať recept

Zemiakový špaldový chlieb

Postup:

  • 1. Zmiešajte múku s tekutinou a a nechajte cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.

    2. Pridajte kvások, rukou ho chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu.

    3. Po fermentolýze pridajte soľ, ostatné suroviny a roztlačený uvarený zemiak a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.

    4. Následne cesto 4 hodiny prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote

    5. Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod.

    Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.

    6. Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.

    Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete. Ak chcete piecť v ten istý deň, začnite ráno okolo 8-10.00

    Chrumkavé chlebíky želá Petronela

Recenzie receptu

2. júna 2020
“Super. Peciem o dva-tri dni pre manzela. Dnes som jeden skusala a vydaril sa. Tiez s LM, paci sa mi, ze je to za par hodin hotove. 😊”
Anna

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Zemiakový špaldový chlieb?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 70 g LM, alebo ražný kvások
  • 500 g špaldová hladká múka
  • 100 g pšeničná celozrnná múka
  • 200 g pivo
  • 220 g voda
  • 1 uvarený vychladnutý zemiak
  • 1čl slad
  • 2 čl soľ
  • rasca