Postup:
-
1. Všetky suroviny vymieste na kompaktné cesto.
2. Dajte na 2 hodiny do chladničky
3. Na papieri na pečenie vyvaľkajte na cca 3mm, nakrájajte ozdobným radielkom, potrite bielkom, posypte hrubozrnnou soľou a sezamom. Ja som dala aj sušený cesnak, môžete aj chilli, koreniny, čo len chcete.
4. Pečte na 180°C 13-15 min. do zlatohneda.S medom a soľou sa môžete pohrať podľa chuti, ja som radšej posypala viacej soľou, cesto bolo skôr sladšie, spojenie dokonalé
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Na cesto:
- 195g rozkvas (65g LM:65g cz pšeničná hladká:65g voda)
- 200g cz hl. pšenica Pernerka
- 100g mandlová múka
- 50g mix sezamu ( dala som.čierny, biely, zlatý), nasucho orestovať na panvici
- 40g medu
- 120g masla zmäknutého
- 3g sol
Na posýpku
- Hrubozrnná soľ
- Sezam