Postup:
-
1. Zmiešajte tekutinu s múkou a nechajte prebehnúť hodinu autolýzu.
2. Pridajte kvások, premieste a nechajte hodinu prebehnúť fermentolýzu.
3. Pridajte soľ a slad a mieste pokiaľ sa cesto neodliepa od nádoby a nebude dostatočne pružné.
5. Vymiesené cesto premiestnite do nádoby, kde ho 2-5 hodín prekladajte. Čas závisí od okolitej teploty. V lete v horúčavách stačí 2 hodiny, v zime naopak 5 hodín.
6. Stočte do ošatky a nechajte hodinu pri izbovej teplote. (Ak je veľmi teplo, dajte rovno do chladničky kvasiť pri 7 St.C.)
7. Dajte kysnúť do chladničky na 12 hodín
8. Pečte pri teplote 250 St.C 15 minút so záparou a ďalej na teplote 200 St.C 30 minút bez zápary
9. Nechajte vychladnúť na mriežke zabalené do utierky. Krájajte až po úplnom vychladnutí asi po 3 hodinách
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Recept na tento chlieb:
- 70 g kvások
- 280 g Manitoba
- 220 g Kamutová hladká múka
- 70 g Kamutová celozrnná múka
- 200 g pivo
- 200 g voda
- 1 čl soľ
- 1 čl slad