Postup:
-
1. Zmiešajte tekutinu s Kamutovou a nechajte prebehnúť hodinu autolýzu.
2. Pridajte kvások, premiešajte a nechajte hodinu prebehnúť fermentolýzu.
3. Pridajte soľ a slad a 5-10 min. mieste.
4. Pridajte múku Timilia a mieste ďalej ručne ešte asi 3-5 min. Pokiaľ nebude cesto dostatočne pružné.
5. Vymiesené cesto premiestnite do nádoby, kde ho 2-5 hodín prekladajte. Čas závisí od okolitej teploty. V lete v horúčavách stačí 2 hodiny, v zime naopak 5 hodín.
6. Stočte do formy na sendvič a nechajte hodinu pri izbovej teplote. Ak je veľmi teplo, dajte rovno do chladničky kvasiť pri 7 St.C.
7. Dajte kysnúť do chladničky na 12 hodín
8. Pečte pri teplote 250 St.C 15 minút so záparou a ďalej na teplote 200 St.C 30 minút bez zápary
9. Po upečení vyklopte z formy a nechajte vychladnúť na mriežke zabalené do utierky. Krájajte až po úplnom vychladnutí asi po 3 hodinách
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 250 g Kamutová celozrnná múka
- 250 g Kamutová hladká múka
- 200 g Prastará múka Timilia
- 70 g kvások
- 260 g mlieko
- 150 g voda
- 100 g biely jogurt
- 100 g maslo